Het grote voordeel van deze charlotte is dat je er zelfs na een kerstdiner van zes gangen nog wel een beetje van kunt eten, want hij is lekker licht en fris. Een tip voor bij het storten van de charlotte: wikkel de pan in een hete en vochtige keukendoek.
1. Gelei maken:
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verhit 2 eetlepels cranberrycompote met de granaatappelsiroop in een pan op halfhoog vuur. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de siroop.
2. Pudding maken:
Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Spatel de rest van de cranberrycompote, de cranberrycompote met gelatine en de skyr er zo luchtig mogelijk door. Schep het roommengsel in de pan en bedek het met een deel van de lange vingers. Laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
3. Pudding versieren:
Stort de pudding op een mooi bord en zet de rest van de lange vingers ertegenaan. Strik het lint erom en verdeel de granaatappelpitten over de pudding. Bestuif hem heel licht met poedersuiker.
Ingrediënten voor 1 taart (circa 8 personen):
VOOR TAART
BAKGEREI