‘Deze couscoussalde is de signature dish van mijn lieve collega Lieske. Het gerecht is zo smakelijk dat ik er niets meer aan wilde veranderen. Heerlijk kruidig dankzij de Ras el Hanout, met zoete abrikozen, knapperige amandelen en verslavend lekkere halloumi.’ Isabel in de Vegabijbel.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met een scheutje olie, zout en peper. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork zodat hij mooi rul blijft.
3. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de courgette in 3 minuten gaar en goudbruin. Houd de groente in beweging. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng in de kom de halloumi met olie en ras el hanout. Verhit een koekenpan op het vuur en bak de halloumi in 2 minuten goudbruin.
5. Meng de couscous, bloemkool, courgette, abrikoos, cherrytomaten en amandelen. Voeg de kruidendressing toe en hussel nogmaals goed. Verdeel over de borden en garneer met de warme halloumi.
Tip: Wacht niet te lang met opeten, halloumi is warm het lekkerst.
Kruidendressing:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal de kruiden fijn. Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Je kunt deze dressing gerust enkele dagen in de koelkast bewaren, zolang de kruiden er nog fris uitzien.