Deze Japanse cheesecake heeft een lichte, luchtige structuur en de zoete, sticky pruimentopping geeft de taart een extra feestelijk tintje.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal met water onder in de oven om wat stoom te creëren.
2 Vet de bodem en zijkant van een bakvorm (Ø 20 cm met een rand van 5 cm) in met de extra boter. Klop de roomkaas smeuïg en mix de eidooiers erdoor. Roer er de melk, boter en de helft van de suiker door, gevolgd door de vanille, het citroensap en wat zout. Klop dan de bloem en maizena erdoor.
3 Klop in een andere schone kom de eiwitten tot zachte pieken en voeg dan al kloppend het wijnsteenpoeder toe om vervolgens de rest van de kristalsuiker er beetje bij beetje doorheen te mixen. Schep het eiwitmengsel door het roomkaasmengsel en schenk dit beslag in de ingevette springvorm.
4 Bak de cheesecake onder in de oven tot-ie na zo’n 15 minuten opgebold en goudbruin is (dek losjes af met alufolie als de bovenkant te snel bruin wordt). Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cheesecake nog eens 30 minuten. Zet de oven uit en laat de cheesecake erin afkoelen.
5 Doe voor de topping de pruimen met de honing in een pan en verhit op laag vuur tot ze na zo’n 8 minuten zacht zijn. Laat de pruimen afkoelen en ontvel ze. Bestuif de cheesecake met poedersuiker en schep de pruimen erop.
Tip: Zorg ervoor dat alle ingrediënten van tevoren op kamertemperatuur zijn en dat je de cheesecake bakt zonder heteluchtfunctie. Het beslag heeft een stabiele hitte nodig; als je de heteluchtfunctie gebruikt, rijst je cheesecake te snel en zakt-ie in.
Per portie 291 kcal, 15,1 g vet (8,1 g verzadigd), 6,7 g eiwit, 33,9 g koolhydraten, 27,5 g suikers