Verwen jezelf met deze clubsandwich met geroosterde-tomatensaus voor de lunch.
1 Zet de ovengrill op de hoogste stand. Meng de tomaten en tijm plus zout en peper in een braadslee en zet midden in de oven.
2 Leg de plakjes ontbijtspek op een rooster erboven (zo kan het vet op de tomaten druipen) en gril 5 minuten, tot ze krokant zijn ‒ keer de plakjes halverwege om.
3 Neem het spek uit de oven en rooster de tomaten nog 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Pureer ze met de knoflook en een scheutje rodewijnazijn in de keukenmachine tot een grove saus.
4 Verhit de olijfolie in een koekenpan, bak de eieren 1–2 minuten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
5 Prak de chilipeper door de avocado en voeg zout en peper toe. Verdeel de helft hiervan over een sneetje geroosterd brood, leg er een gebakken ei op en dan weer een snee brood. Bestrijk die met tomatensaus, leg er 2 plakjes spek op, verdeel er de helft van de feta over, en eindig met een derde snee. Herhaal dit voor een tweede sandwich.
6 Serveer samen met de rest van de tomatensaus.
PER PORTIE 565 kcal, 29 g vet (18,5 g verzadigd), 26,6 g eiwit, 53,7 g koolh., 7,8 g suikers