Deze clafoutis met frambozen en amandelen is een perfecte zoete verwennerij voor op zaterdag. Deze clafoutis is niet moeilijk om te maken, en in de koelkast twee tot drie dagen houdbaar, dus ook handig als mealprep ter voorbereiding van een etentje. Naar eigen smaak kun je het toetje al dan niet een extra kick geven door bij voorbeeld Grand Marnier of Cointreau toe te voegen. Zeg daar maar eens nee tegen!
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
2. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur, laat iets afkoelen en maal deze tot een fijn meel.
3. Beboter een ovenschaal. Leg de frambozen in de schaal, bestrooi met een beetje suiker en besprenkel met 2 eetlepels Grand Marnier. Klop de crème fraîche met de melk, 8 eieren, 2 eetlepels amandelmeel, de bloem en de suiker. Schenk dit beslag over het fruit. Zet ca 45 minuten (tot een uur afhankelijk van je oven) in de oven. Laat iets afkoelen.
Dit dessert is het lekkerst als je het lauwwarm eet. De clafoutis is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.