Deze citrussiroop met munt en gember leng je aan met ijskoud water op een hete dag. Serveer met ijsklontjes.
1 Verwarm in een grote pan het water en los de suiker erin op.
2 Schil de citroenen en limoenen met een dunschiller en snijd ze in plakken.
3 Haal de pan van het vuur als het suikerwater kookt. Voeg de gember, citroen- en limoenschillen/plakken, munt en citroenzuur toe. Dek de pan af en laat circa 12 uur trekken.
4 Giet de siroop door een zeef en verwarm tot 90 °C. Je kunt de hete siroop door een trechter in gesteriliseerde flessen of weckpotten schenken. De siroop blijft dan zeker een jaar goed.
Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Recepten & foodstyling Samuel Levie
voor 2 flessen/1 pot
• 1,5 l water
• 1,5 kg suiker
• 3 citroenen
• 3 limoenen
• 2 bossen munt
• 45 g citroenzuur (drogist)
• 70 g gember, in flinterdunne plakjes