Chocoladetaart met botercrème

Chocoladetaart met botercrème

Bereiding

Deze dubbeldikke chocoladetaart bestaat uit twee lagen chocoladecake, een romige botercrème-vulling en een toplaag van gesmolten chocolade en wittechocolade schaafsel. Daar eet je je vingers bij op!

1 Maak eerst een chaisiroop. Kneus 4 van de kardemompeulen en doe ze in een pan met de chai-theezakjes en versgemalen zwarte peper. Giet er water bij tot alles onderstaat, breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes koken. Zeef het dan en gooi de specerijen en theezakjes weg.


2 Schenk de vloeistof terug in de pan en voeg de basterdsuiker toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken, of tot je een dikke siroop hebt. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

3 Vet de bodem van 2 springvormen (ø 20 cm) in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

4 Breek de overige kardemompeulen en doe de zaadjes in een vijzel met stamper. Stamp ze tot een fijn poeder.

5 Smelt de helft van de chocolade in een paar seconden in de magnetron.

6 Klop 275 gram van de boter en de suiker in een kom tot een lichtgekleurd mengsel. Klop de eieren er een voor een door, en roer vervolgens de amandelen erdoor. Schep het meel, de cacao, het bakpoeder, gestampte kardemomzaadjes plus ½ theelepel zout door het mengsel. Voeg dan de melk en gesmolten chocolade toe.

7 Verdeel het beslag over de vormen, bak beide cakes 30 minuten in de oven en tot een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Neem de cakes uit de oven en laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.

8 Maak ondertussen de vulling af. Doe de boter in een kom en klop er de poedersuiker en 2 eetlepels van de chai-siroop door. Roer de roomkaas erdoor voor een gladde crème.

9 Smelt nu de overige chocolade met wat boter in een hittebestendige kom op een pan zachtjes kokend water tot een zijdezacht mengsel.

10 Stel de taart samen: leg een cake op een taartschaal, verdeel de botercrème erover en leg de tweede cake erop. Besmeer met de topping. en schaaf er wat witte chocolade over.


Per portie 675 kcal, 42,6 g vet (23,6 g verzadigd),
8,1 g eiwit, 64 g koolhydraten, 52,7 g suikers
 

12 personen

• 200 g pure (70%) chocolade

• 275 g boter, op kamertemperatuur, plus 1 klontje en extra voor invetten

• 275 g lichte basterdsuiker

• 3 eieren

• 100 g gemalen amandelen

• 175 g zelfrijzend bakmeel

• 2 el cacao

• 1 tl bakpoeder

• 150 ml melk

• witte chocolade, voor erbij



Botercrème-chaivulling

• 1 el kardemompeulen

• 5 chai-theezakjes

• snuf versgemalen zwarte peper

• 100 g lichte basterdsuiker

• 100 g boter, op kamertemperatuur

• 200 g poedersuiker

• 100 g roomkaas


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine