Elizabeth Lopez: ‘Het leven met een voedselintolerantie kan soms uitdagend zijn, vooral als bakken je passie is. Iets wat veel mensen nog niet weten, is dat ik veel van mijn eigen baksels niet kan eten en daarom winnen deze chocoladetartelettes het van alle andere baksels die ik ooit heb gebakken. Ik kan ze probleemloos eten.’
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Doe de havermout, het geraspt kokos en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de honing en kokosolie toe en maal tot een dik mengsel. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en druk goed aan met een lepel.
3. Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
4. Maak terwijl de taartbodempjes afkoelen de vulling. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. Breng de kokosmelk tot tegen de kook aan. Neem direct van het vuur als het begint te borrelen en schenk de hete kokosmelk over de chocolade. Laat dit 30 seconden staan. Roer met een garde tot een dikke ganache.
5. Schenk de chocolade over de taartbodempjes en zet ze 30 minuten in de koelkast of tot de vulling mooi stevig is geworden. Versier met de bramen.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen