Chocolade- marmercake

Chocolade- marmercake

Een gemarmerde cake ziet er superfeestelijk uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken! Met dit supersimpele recept zet je ’m in een mum van tijd op tafel.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C, vet de tulband (inhoud 2 liter) in met boter en bestuif hem met wat van de extra bloem.

2. Doe de boter samen met de kristalsuiker plus een snufje zout in een grote kom en klop de ingrediënten in ongeveer 10 minuten tot een luchtig mengsel. Klop dan een voor een de eieren erdoor, zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel ze er voorzichtig door. Doe als het een samenhangend beslag is een derde van het beslag in een andere kom.

3. Hak de chocolade grof en doe de stukjes in een hittebestendige kom. Vul een grote kom (of pan) met kokend water en hang de kom met de chocolade erboven – zorg ervoor dat de kom het wateroppervlak net niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer het mengsel af en toe door tot het is gesmolten. Schenk de chocolade dan in de kom met een derde van het beslag en meng tot het beslag volledig bruin is gekleurd.

4. Schep een laag van het witte beslag in de tulbandvorm, bedek het met het chocoladebeslag en schep als laatste de rest van het witte beslag erover. Maak met een satéprikker sierlijke zigzagbewegingen in het beslag om een marmereffect te creëren.

5. Zet de cake in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cake ongeveer 70 minuten, tot-ie gaar is en goudbruin of tot een houten prikker die je erin steekt er schoon weer uitkomt.

6. Neem de cake uit de oven, laat hem afkoelen en bestrooi hem vlak voor het serveren met de poedersuiker.

Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen. Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

Voor 8-10 personen:

  • 250 g boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
  • 250 g bloem, plus extra
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 7 g bakpoeder
  • 100 g pure chocolade (72% cacao)
  • 2 el poedersuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine