Chocolade-hazelnoot-taart

Chocolade-hazelnoot-taart

Hazelnoot en chocolade is een welbekend duo. In dit recept bakken we de taart eerst goudgeel en vullen hem daarna met de hazelnoot en het chocolademengsel. 

Bereiding

1. Rol het deeg uit en bekleed er een ronde taartvorm (ø 23 cm) mee. Leg er bakpapier op en vul met blindbakbonen; bewaar 20 minuten in de koelkast.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

3. Bak de deegbodem 10–15 minuten blind, verwijder dan het papier en de blindbakbonen en bak de bodem in nog 10 minuten goudgeel.

4. Mix ondertussen de hazelnoten, honing en dessertwijn. Neem de taartbodem uit de oven, bestrijk met het hazelnootmengsel en houd apart. Verhit de room en suiker in een pan tot de stoom eraf komt. Neem van het vuur en roer de chocolade en boter erdoor tot het mengsel glad is en glanst. Roer de melk erdoor en schenk over het hazelnootmengsel op de taartbodem.

5. Laat op een koele plaats (maar niet in de koelkast) in 2 uur opstijven. 

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

10–12 personen

• 350 g deeg voor zoete taart

• 100 g gehakte hazelnoten

• 50g honing

• 2 el dessertwijn

• 300 ml room

• 2 tl suiker

• 200 g pure chocolade (70 %), in stukjes

• 50 g boter

• 50 ml melk


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek