Choco-framboos tulband 

Choco-framboos tulband 

Deze cake is om diverse redenen een favoriet. In de eerste plaats omdat het chocoladecake is en in de tweede plaats omdat er groente in verstopt zit. Deze variant met courgette en zoete aardappel doet niet onder voor je favo guilty pleasure!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Easy Peasy Family’. 

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een tulbandvorm in met een beetje kokosolie of -vet. 

2 Was de courgette, schil de zoete aardappel en rasp beide groenten fijn in een keukenmachine of eventueel met een handrasp.

3 Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg de chocolade toe. Roer goed tot alles is gesmolten en er een samenhangend mengsel ontstaat. Laat even afkoelen.

4 Neem een grote kom en zeef hierin het meel, de bloem en het cacaopoeder. Voeg het bakpoeder en zout toe en meng alles door elkaar.

5 Roer de olijfolie en honing door het afgekoelde chocolademengsel. Breek de eieren erboven, roer goed door en voeg de geraspte courgette en zoete aardappel samen toe aan het natte
mengsel.

6 Mix de natte met de droge ingrediënten in een kom en roer alles tot een smeuïg beslag. Strooi eventueel 1 theelepel geraspt kokos onderin de tulbandvorm (daardoor laat de cake straks beter los van de vorm, iets wat vaak lastig is bij een tulband) en schep de helft van het beslag erin.

7 Schep de frambozen erop en laat ze een beetje in het beslag zinken. Doe nu de tweede helft van het beslag in de vorm en druk goed aan.

8 Bak de tulband 20-25 minuten in de oven. De cake mag nog best een beetje nat zijn vanbinnen. Laat goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, anders breekt-ie. Serveer met
wat kokosrasp, poedersuiker, een paar mooie frambozen en eventueel een klodder Griekse yoghurt.

Tip
Vervang de speltbloem door boekweitmeel voor een luchtigere cake. Je kunt ook de zoete aardappel vervangen door een extra courgette, door 2 wortels of door een stuk pompoen om een minder zware variant te maken. Zo kun je er extra veel van op!

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
 

10 personen

  • 1 kleine courgette
  • 1 zoete aardappel (zie tip)
  • 100 g kokosolie
  • 50 g pure chocolade (minimaal 85%)
  • 150 g boekweitmeel
  • 50 g speltbloem (zie tip)
  • 5 el rauwe cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 ml olijfolie
  • 100 ml honing
  • 3 eieren
  • 15 frambozen, plus extra
  • geraspt kokos, naar smaak
  • poedersuiker, naar smaak
  • Griekse yoghurt (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine