Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Winnaar van de Food and Friends Gouden Kookboek vakjuryprijs 2023.

Het boek is van grote culturele, gastronomische en historische waarde en behandelt een keuken die tot het hart van het culinaire erfgoed van de Lage Landen behoort. Met een mooie inleiding over de geschiedenis van de Chinees-Indische keuken, persoonlijke portretten van ondernemers en koks én een schat aan gerechten is dit de onbetwiste winnaar. What happens behind the doorgeefluik stays behind the doorgeefluik gaat niet langer op, aldus de vakjury.

Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept:

Chinese tomatensoep is het meest bestelde voorgerecht naast de loempia in een Chinees restaurant. De soep wordt gemaakt op basis van foe-yong-haisaus en aangelengd met kippenbouillon. Voor een bite worden er gebakken uitjes en vermicelli aan toegevoegd.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een wok of (frituur)pan tot 175 °C en frituur de vermicelli een paar seconden tot het rijst. Haal na 1 minuut uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe intussen de foe-yong-haisaus, bouillon en kip in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen en breng op smaak met het zout en bouillonpoeder.
  3. Schep de soep in kommen en verdeel de tomaat, gefrituurde vermicelli, gebakken uitjes en lente-ui erover.

Fotocredits: Jois Ang

• neutrale olie om in te frituren
• 30 gram glasnoedelvermicelli
• 260 ml foe-yong-haisaus
• 60 ml kippenbouillon
• 40 gram kippendijfilet, in blokjes
• theel. zout
• theel. kippenbouillonpoeder
• tomaat, in blokjes
• 10 gram gebakken uitjes
• lente-ui, in ringen van ½ cm

Benodigdheden
• pan om in te frituren
• keukenthermometer


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek