Dit is de ultieme traktatie: churros gedipt in chocolade met een klein beetje chilipeper! Proeven maar!
1 Doe de boter voor de churros in een pan met 250 ml water en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer de bloem, het bakpoeder en een snuf zout erdoor. Maak een glad beslag en laat even afkoelen. Klop het ei erdoor.
2 Giet de olie in een grote, stevige koekenpan en plaats op hoog vuur. De olie moet ongeveer 180 °C worden. Gebruik een stukje beslag om te testen. Als het komt bovendrijven en knapperig en goudbruin wordt, is de olie heet genoeg. Wees voorzichtig met de hete olie.
3 Rol balletjes van het beslag uit tot slierten en druk die plat. Laat er tien tegelijk in de hete olie zakken. Draai het vuur matig hoog en frituur de churros 5-8 minuten per kant, tot ze goudbruin en opgeblazen zijn. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
4 Meng de suiker en kaneel en wentel de nog hete churros erdoorheen.
5 Rasp de chocolade grof. Breng 500 ml water aan de kook en laat het zachtjes koken. Voeg de chocolade langzaam toe en blijf roeren tot het mengsel dik is. Breng op smaak met suiker.
Per portie 476 kcal, 32,7 g vet (11,8 g verzadigd), 5,4 g eiwit, 39,7 g koolh., 21,3 g suikers