Cheesecakecups met passievrucht

Cheesecakecups met passievrucht

Shane Kluivert: ‘Mijn vader is echt dol op deze cheesecake met passievrucht in een glaasje. Al vindt hij eigenlijk alles lekker wat zoet is, haha!’

Bereiding



1. Maal de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine. Doe de gesmolten boter erbij en maal nog 1 minuut.

2. Verdeel het koekjesmengsel over 4 mooie glaasjes. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de glaasjes in de koelkast tot je ze gaat vullen.

3. Doe de roomkaas, yoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix alles met de mixer tot alle ingrediënten gemengd zijn.

4. Schep de roomkaasvulling boven op de koekjesbodem.

5. Snijd de passievruchten door de helft en haal met een lepel de zaadjes uit de passievrucht. Schep deze op de roomkaasvulling.

6. Zet de cheesecakecups nog minimaal 1 uur in de koelkast voordat je ze serveert.

TIP!
In plaats van passievruchten op de bovenkant, kun je ook een aardbeiensausje maken. Doe hiervoor
een paar handjes aardbeien met wat water in een pannetje en prak ze fijn als ze heel zacht zijn.

TIP!
In plaats van gewone biscuitjes kun je natuurlijk ook jouw favoriete koekjes gebruiken.
 

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachten

  • 100 g biscuitjes
  • 50 g gesmolten boter
  • 200 g roomkaas
  • 50 g yoghurt Griekse stijl
  • 25 g poedersuiker
  • 2 passievruchten


Wat heb je nog meer nodig?

  • keukenmachine
  • mixer + mengkom




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine