Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, dat niets anders is dan gestolde olie die uit cacaobonen wordt geperst. Voor dit proces was het voor Tony Chocolonely erg lastig een aparte productielijn op te starten, maar het is gelukt! Maak met hun 100% traceerbare witte chocolade deze fantastisch lekkere cheesecake.
1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een lage rechthoekige bakvorm (24 x 30 cm) met bakpapier.
2. Doe de koekjes in een plastic zakje en sla er een paar keer op met een deegroller, tot ze fijn zijn.
3. Doe de boter in een pan, laat op laag tot middelhoog vuur smelten en roer het koekkruim en de suiker erdoor.
4. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten. Neem uit de oven (zet de oven niet uit) en laat afkoelen.
5. Doe ondertussen voor de vulling de monchou met de crème fraîche in een kom en klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Mix dan een voor een de eieren erdoor.
6. Laat de witte chocolade in een kleine pan op laag vuur smelten en schep ’m door het monchoumengsel. Schenk de vulling in de afgekoelde bodem, zet weer in de oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
7. Neem de cheesecake uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem versiert met de frambozen.
Credits Foodfotografie Saskia van Osnabrugge Foodstyling Ingmar Niezen