Cheesecake met speculaasbodem

Cheesecake met speculaasbodem

Het heerlijke avondje staat voor de deur. En daarbij horen natuurlijk de vertrouwde geuren en smaken van chocolademuizen, taaitaai, pepernoten en speculaasbrokken. Wil je nou je eigen draai geven aan jouw Sinterklaasfeest, dan is deze cheesecake met speculaasbodem een goed idee. Zo heb je een superlekkere cheesecake te pakken met die onvervalste Sinterklaas-smaak!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Meng voor de cheesecake de verkruimelde speculaasjes en de gesmolten boter door elkaar. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het speculaasmengsel erin. Druk alles goed aan met de bolle kant van een eetlepel.

3. Mix de kwark en de roomkaas door elkaar. Voeg de suiker toe en meng vervolgens een voor een de eieren erdoor; mix goed na elke toevoeging. Schenk dit mengsel op de speculaasbodem. Bak de cheesecake 30 minuten in de oven.

4. Meng voor de crumble 70 g koude boter, de bloem en de rietsuiker met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar dit in de koelkast.

5. Strooi het kruimeldeeg over de cheesecake. Bak de kruimeltaart nog eens 30 minuten. Zet de oven uit en laat de cake in de afkoelende oven staan. Serveer met bosvruchtensaus of -jam.

Voor 8 personen. Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 1 uur

  • 200 g speculaasjes, verkruimeld
  • 70 g gesmolten boter
  • 300 g volle kwark
  • 300 g roomkaas (zoals Philadelphia®)
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 70 g koude boter
  • 110 g bloem
  • 70 g rietsuiker
  • bosvruchtensaus of -jam

Verder nodig: Ronde bakvorm van 24 cm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine