Chickslovefood: ‘Is er iemand die niet van de klassieke combinatie zeezout-karamel houdt? Het is niet voor niets een enorm populair duo. Wij verwerken ze in een cheesecake, en dat zou jij ookmoeten doen :-).’
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C en bekleed de bodem van een springvorm (wij gebruiken een vorm van 24 centimeter doorsnede) met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat olie.
2. Maal de kandijkoekjes in een keukenmachine fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Meng de koekkruimels door de roomboter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Haal de springvorm uit de oven, en laat de oven aan staan.
4. Smelt 250 gram van de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en laat iets afkoelen.
5. Klop de roomkaas los met een vork en klop de eieren er één voor één door. Voeg de gesmolten chocolade toe, roer door en verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
6. Bak de cheesecake in zo’n 50 minuten gaar in de oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast.
7. Hak vlak voor het serveren de overige chocolade grof. Smelt de fudge met de melk in een steelpannetje en roer hier een flinke snuf zeezout door.
8. Drizzle de gesmolten fudge over de cheesecake en maak af met de stukjes chocolade.