Dit recept heeft alles in huis om jou een geweldige zomeravond te bezorgen. De grapefruit geeft een bittertje en zuurtje, en zorgt voor een portie frisheid. De avocado geeft je dat heerlijke vetje en de garnalen zorgen voor bite. Happy summer!
1. Druppel een beetje opgevangen grapefuitsap over de avocado; voor een frisser effect eventueel ook een beetje citroensap.
2. Meng in een ruime kom de drank, tomatenpuree, cayennepeper en mayonaise tot een smakelijk geheel.
3. Meng de grapefruit, avocado en garnalen erdoor, houd eventueel een deel apart om er ‘schoon’ overheen te strooien, en maak op smaak met peper & zout. Serveer direct of juist een (half)uurtje gekoeld. Garneer de salade op de borden met citroen en eventueel apart gehouden ingrediënten.
Vegaversie: laat de garnalen achterwege en vervang ze door iets waar ze in Californië ook veel van hebben: artisjokken. Of – misschien denk ik eraan door die wonderlijke sushi – Californian egg rolls: maak een romige omelet, snijd die in reepjes en meng ze erdoor.
Tip: die hoort eigenlijk in plakjes, maar omdat je die niet lekker kunt uitknijpen zou ik partjes doen.
Dit recept komt uit het boek ‘de Saladebijbel’ van Mari Maris (€29,99, Carrera Culinair).
[Credits: fotografie Simone van den Berg]
De Saladebijbel t.w.v. €29,99 zit in de zomer-foodbox van deze maand. Voor €34,95 en zonder verzendkosten heb je de hele box (boek + 15 producten) al in huis.