Cake met citroen en granaatappel

Cake met citroen en granaatappel

Dit is een van de simpelste cakes die je ooit zult bakken — en door de vrolijke glazuurtopping ook nog eens een van de mooiste!

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in met wat boter. Pers 50 ml citroensap boven een kom, voeg de rest van de ingrediënten, behalve de granaatappel en poedersuiker, toe en mix er een glad beslag van.

2 Schep het beslag in het blik en bak de cake 55-60 minuten, of tot een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het blik en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.

3 Halveer de granaatappel, knijp de pitten eruit (bewaar ze voor de topping) en zeef 20 ml van het sap. Roer het samen met de poedersuiker tot een glad mengsel. Schenk het over de cake, laat het eraf druipen en strooi de granaatappelpitten erover.

Tip Semolina, een soort griesmeel, kun je kopen bij Italiaanse delicatessenzaken of in de grotere supermarkten.

10-12 PERSONEN



• boter, om in te vetten

• 2 citroenen

• 250 g fijne kristalsuiker

• 250 ml lichte olijfolie

• 125 g zelfrijzend bakmeel

• 100 g fijne semolina (zie tip)

• 75 g yoghurt

• 50 g gemalen amandelen

• 4 grote eieren

• tl bakpoeder

• 1 rijpe granaatappel

• 100 g poedersuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine