Bulgersalade met gerookte kip

Bulgersalade met gerookte kip

Een, twee drie, maak je ready voor een makkelijke maaltijd: bulgursalade met gerookte kip. Bulgur heeft een lekker stevige bite en is een prima basis voor deze makkelijke salade met gerookte kip en noten. Bulgur koken doe je in een paar minuten, dus perfect voor op een doordeweekse avond of als lunchgerecht.

Bereiding

1. Bak de sjalot aan in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden), doe de bulgur erbij, bak een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet heet water (uit de waterkoker) bij de bulgur tot deze ongeveer 1 cm onder water staat.

2. Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom of schaal los met een vork en laat hem even afkoelen.

3. Meng de overige ingrediënten door de bulgur.

4. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.

5. Serveer met knapperig brood, lekkere olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen.

Tips

  • Gebruik feta of gerookte makreel in plaats van kip.
  • Vervang de vruchten deels door groenten zoals komkommer of cherrytomaatjes.
  • Couscous is een prima alternatief voor bulgur. Gevoelig voor gluten? Gebruik boekweit, quinoa of gierst in plaats van bulgur.

Voor 4 personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 g bulgur
  • olijfolie
  • 150 g dadelstukjes of 150 g grof  gehakte dadels
  • 150 g geroosterde cashewnoten
  • pitjes van 1 flinke granaatappel of  100 g verse rode bessen
  • 1 friszoete appel, geschild,  in stukjes gesneden (even groot als de dadelstukjes)
  • blaadjes van 6 takjes verse munt,  fijngehakt
  • blaadjes van 10 takjes verse  koriander, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • peper en zout
  • sap van 2 à 3 (kleine) biologische citroenen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine