Bucatini met ansjovis

Bucatini met ansjovis

Bucatini is een holle, spaghetti-achtige pasta. Lekker met de smeuige saus met ansjovis en dille in dit recept! 

Bereiding



1 Kook de pasta bijna al dente. Giet af en bewaar het kookvocht.

2 Bak de courgettebloemen in olijfolie en zet ze apart. Doe eventueel meer olie in de pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur goudgeel. Voeg de ansjovisfilets uit blik toe en laat ze smelten. Voeg de verse ansjovis, witte wijn, tomaten, de meeste dille en een snufje zout toe; laat alles 6–7 minuten pruttelen, tot de tomaten zacht zijn.


3 Voeg de pasta en wat van het kookvocht toe, en daarna de rozijnen en het restje dille. Verdeel de pastaover vier borden en leg op elke portie een courgettebloem. Tip Kun je geen verse ansjovis krijgen, gebruik dan 300 gram gemarineerde ansjovis (boquerones).

Per portie 423 kcal, 14,4 g vet (2,3 g verzadigd), 28,5 g eiwit, 40,6 g koolhydraten, 6,4 g suikers

Recept Massimo Riccioli
Fotografie David Loftus
 

4 personen

• 400 g bucatini

• 4 courgettebloemen

• extra vergine olijfolie

• 1 teen knoflook, in plakjes

• 2 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt

• 300 g verse ansjovis, gefileerd

• 70 ml droge witte wijn

• 6 kerstomaten, fijngesneden

• bosje dille, fijngehakt

• 30 g sultanarozijnen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek