Brownies met kersen

Brownies met kersen

Bereiding

Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje! Serveer bij een grote kop thee. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakblik (ca. 20 x 20 cm) met bakpapier.

2 Smelt de boter en chocolade au bain marie boven een steelpan zachtjes kokend water. Roer de kersen en noten erdoor en neem van het vuur.

3 Doe de suiker in een andere kom en zeef de cacao, bloem en het bakpoeder erover. Voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed. Meng de eieren erdoor plus eventueel de gehakte chocola.

4 Schep het mengsel in het bakblik en bak 15–20 minuten in de oven. Het moet in het midden smeuïg blijven. Neem uit de oven, laat afkoelen in het blik en snijd in vierkantjes.

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

16 vierkantjes

• 130 g boter

• 150 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)

• 55 g kersen, ontpit, in stukjes

• 55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt

• 225 g fijne kristalsuiker

• 55 g cacao

• 75 g bloem

• ¾ tl bakpoeder

• 3 eieren, geklopt

• 50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine