Je hebt brownies en je hebt brownies. Deze variant maak je met Guinness en frambozen: ontzettend lekker! Als je dit voor kinderen wilt maken, kun je de Guinness er gerust in laten want de alcohol verdampt en het heeft alleen invloed op de smaak. Je kunt ook ander donker bier gebruiken.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakvorm van 30 x 20 cm met bakpapier. Smelt de boter en chocolade in een grote kom op een pan zachtjes kokend water (laat de kom het water niet raken) en roer het mengsel glad.
2 Meng in een andere kom de suiker, bloem, cacao en bakpoeder. Roer het chocolademengsel erdoor.
3 Voeg de eieren toe en klop grondig, liefst met een mixer, tot het mengsel romig is. Schenk de Guinness erbij en schep de frambozen erdoor. Meng alles voorzichtig tot een beslag met een zijdeachtige textuur.
4 Schenk het beslag in de vorm en bak de brownie 25 minuten. De koek moet bovenop terugveren, maar middenin smeuïg zijn. Als je er een prikker in steekt, moet die er niet schoon uit komen. Laat de brownie afkoelen in de vorm, doe hem over op een snijplank en snijd hem in vierkantjes.
Per brownie 186 kcal, 12,9 g vet (7,7 g verzadigd), 3,2 g eiwit, 18,4 g koolhydraten, 13,5 g suikers
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten