Broodbootjes

Broodbootjes

Altijd al willen weten wat je nog meer kunt doen met een standaard pistoletje? Waarom niet een keer je creativiteit botvieren op deze broodjesbootjes? Zonder al te veel gepriegel tover je de lunchtafel om tot een welvarend geheel. Binnen een half uurtje kunnen de ankers los!

Bereiding



1. Fruit de knoflook en champignons samen in een koekenpan met een beetje olie of boter tot ze mooi goudbruin zijn.

2. Hol de pistoletjes voorzichtig een beetje uit – zorg dat ze heel blijven. Druk het kruim op de bodem en zijkanten aan.

3. Vul de holten met 2 eetlepels van het champignonknoflookmengsel.

4. Breek een ei boven elk broodje en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Bestrooi daarna met fijngeknipte peterselie. Serveer warm of lauw.

Voor 6 stuks, voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten.

  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 250 g champignons, in dunne plakjes
  • olie of boter, om te bakken
  • 6 pistoletjes
  • 6 eieren
  • 6 takjes peterselie peterselie, fijngeknipt




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten