Deze simpele salade zit bomvol vitaminen. De boerenkool combineert heerlijk met het zoetzure van clementines en granaatappelpitten, serveer er geroosterde pitten en noten over. Een super-superfood salade!
1 Snijd de boerenkool in reepjes en bewaar ze zolang. Rooster de pitten en noten in een koekenpan. Klop de olie, azijn en honing in een kommetje.
2 Rangschik de partjes clementine op een schaal.
3 Schep de appel en dressing door de boerenkool en verdeel die over de clementines. Verkruimel de geitenkaas erboven, voeg zout en peper toe plus de zonnebloempitten, noten en granaatappelpitten.
2-4 personen
• 2 stronken boerenkool, gewassen steel verwijderd
• 2 tl zonnebloempitten
• 10 g hazelnoten
• 1 el extra vergine olijfolie
• 2 tl appelazijn
• 1 tl vloeibare honing
• 2 clementines, geschild en in partjes
• 1 appel, geraspt
• 20 g kruimelige geitenkaas
• pitten van 1 granaatappel