Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel! En de oven doet al het werk.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6.

2. Leg de bloemkool, kikkererwten, rode ui en kool op een grote bakplaat, voeg de olie, specerijen en het zout en schep alles goed om. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, tot de bloemkool net gaar is.

3. Roer intussen de tahin, het citroensap, de olie, het water, zout en wat peper door elkaar; voeg indien nodig nog wat extra water toe, zodat de dressing eenvoudig te verdelen is. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en citroensap toe.

4. Sprenkel de dressing over de hete bloemkool, strooi de koriander en pompoenpitten erover en dien op met warm platbrood.

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 30 minuten

  • 1 grote bloemkool, in grote roosjes
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 grote rode ui, in vieren
  • 200 g splijtkool, boerenkool of de bladeren van de bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
  • 2 theelepels zeezout

Dressing

  • 60 g tahin
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Opdienen met

  • 25 g verse koriander, grofgesneden
  • 40 g geroosterde pompoenpitten
  • warm platbrood

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten