Blini’s met mieriksbietencrème

Blini’s met mieriksbietencrème

Bereiding

De blini is een Oost-Europees pannenkoekje dat ergens ook iets wegheeft van poffertje en een eierkoek. In dit gerecht combineer je hem met een frisse bietensalade, scherpe mierikswortel en luxe zalmkaviaar. 

1. Meng het meel met de gist en een snufje zout in een kom.

2 Meng de melk met de room en verwarm op laag vuur tot lauwwarm. Klop de eidooier door het melkroommengsel. Roer de bloem erdoor en laat een uurtje rusten op een matig warme plek.

3 Bak dunne pannenkoekjes van het beslag en houd ze een beetje warm.

4 Schil de bietjes en snijd of rasp ze in dunne reepjes. Snipper het sjalotje superfijn. Meng biet en sjalot met de azijn, de olie en zout en peper. Meng de geraspte mierikswortel met de crème fraîche.

5 Vouw de pannenkoekjes op en leg ze op een bordje. Schep er wat bietjes op, daarna een lepeltje mieriksroom en wat zalmeitjes. Bestrooi het geheel met dille.

 

Per portie 182 kcal, 10,9 g vet (2,9 g verzadigd), 4,5 g eiwit, 15,3 g koolhydraten, 4,1 g suikers

Fotografie Willem Groeneveld
Recept Manfred Meeuwig

6 personen
• 100 g (boekweit)meel
• ½ el droge gist
• 125 ml melk
• 25 ml slagroom
• 2 el zonnebloemolie
• 1 ei
• zout

Bietensalade
• 2 gekookte rode bieten
• 1 tl sherryazijn
• 1 el olijfolie
• 1 sjalotje
• 1 el crème fraîche
• 1 el (vers) geraspte mierikswortel (of uit een potje)
• zout en peper
• 1 potje zalmkaviaar/-eitjes
• paar takjes verse dille


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine