Deze makkelijke plaattaart is gevuld met heerlijke blauwe bessen, maar je kunt het vullen met elk fruit dat je lekker lijkt!
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
3 Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water.
4 Meng de limoenrasp met de gesmolten chocolade in een kom. Schep het op de bladerdeegbodem en smeer met de bolle kant van een lepel uit ‒ zorg dat je het gelijkmatig verdeelt, maar de chocolade niet over de rand gaat.
5 Was de bessen af, laat goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met een theedoek. Strooi ze dan over de chocoladelaag.
6 Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de taart 20-25 minuten in de oven.
7 Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn, en de bessen zacht. Schaaf met een dunschiller krullen van de extra witte chocolade en strooi ze over de plaattaart. Geef de mascarpone erbij en serveer.