Zoete aardappeltaart met spinazie

Zoete aardappeltaart met spinazie

Is het geen beauty, deze zoete-aardappeltaart met spinazie? Een ovenschaal vol comfortfood waar we in de winter een dansje van maken bij het ovengluren. Met dertig minuutjes heb je het in de oven gepiept en de bereiding eromheen? Nog veel korter, zodat jij je handen vrij hebt voor het gezinsleven of je huishouden. Piep je er zo tussendoor. Geniet van deze zoete-aardappeltaart met spinazie (en je minimale inspanning!), dat heb je wel verdiend.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in een scheutje olijfolie.

2. Schil en was de zoete aardappels en snijd ze in dunne Was de spinazie.

3. Vet een ovenschaal of cakevorm in met Leg de zoete aardappelplakjes erin, elkaar half overlappend als een krans. Besprenkel ze nogmaals met olijfolie.

4. Zet de aardappelen gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de spinazie totdat ze gaar en geslonken is.

6. Hak de lente-ui Klop de eieren los met de cottagecheese. Voeg de spinazie en de lente-ui toe aan het mengsel en meng goed. Kruid met peper en zout.

7. Haal de plakjes zoete aardappel uit de oven en verdeel het mengsel hier gelijkmatig over.

8. Zet de zoete aardappeltaart nu nog 15 minuten in de voor- verwarmde oven tot ze gaar is.

Tips:

  • Vervang de spinazie door paprikasnippers of kerstomaten.
  • Verwerk het restje cottagecheese in mac & cheese.
  • Vervang de eieren door zijden tofu en de cottagecheese door vegan mozzarella.

Voor 4 porties

Voorbereiding 15 minuten; Bereiding 15 minuten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 4 eieren
  • 200 g spinazie
  • 200 g cottagecheese
  • 3 stengels lente-ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek