Het enige wat een beetje tijd vraagt voor deze ananas met rum is het marineren van de ananas. Doe dat in de ochtend als je weet dat je ’s avonds het gerecht wilt eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.
* Verhit de barbecue direct op 200 °C als het tijd is om te grillen.
4 personen
• 1 hele ananas, kroon eraf en schil verwijderd (kern laat je zitten)
• 1-2 tl chilivlokken
• 5 el lekkere rum – ik gebruik graag Masskara rum van Don Papa of Queen pineapple & spice rum van Spirited Union
VOOR DE HONINGLIMOENMASCARPONE
• 125 g mascarpone 1 el (Manuka) honing
• rasp van 1 limoen (schil schoongeboend) + kneepje sap naar smaak
• 1 el fijngesneden verse munt
OPTIONEEL
• 2 el geroosterde noten, bijvoorbeeld cashew of pistache, grof gehakt
Benodigdheden
• aluminiumfolie