Ananas met rum en limoen

Ananas met rum en limoen

Het enige wat een beetje tijd vraagt voor deze ananas met rum is het marineren van de ananas. Doe dat in de ochtend als je weet dat je ’s avonds het gerecht wilt eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.

Bereiding

  1. Leg de geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chilivlokken en giet de rum erover. Meng er goed door en pak stevig in, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.
  2. Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en de munt. Proef of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet  afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
  3. Haal de ananas uit de koelkast als je wilt gaan grillen en de barbecue staat op te warmen. Snijd de ananas in dikke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt af van de grootte van je ananas. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.
  4. Leg de gegrilde ananas op een schaal. Doe een goeie schep van de limoenmascarpone op de ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!

* Verhit de barbecue direct op 200 °C als het tijd is om te grillen.

 

4 personen

• 1 hele ananas, kroon eraf en schil verwijderd (kern laat je zitten)
• 1-2 tl chilivlokken
• 5 el lekkere rum – ik gebruik graag Masskara rum van Don Papa of Queen pineapple & spice rum van Spirited Union

VOOR DE HONINGLIMOENMASCARPONE
• 125 g mascarpone 1 el (Manuka) honing
• rasp van 1 limoen (schil schoongeboend) + kneepje sap naar smaak
• 1 el fijngesneden verse munt

OPTIONEEL
• 2 el geroosterde noten, bijvoorbeeld cashew of pistache, grof gehakt

Benodigdheden
• aluminiumfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine