Het recept voor deze banketletter met amandelspijs komt van Cees Holtkamp. Hij geeft als tip bij dit recept om de bakplaat bij een heteluchtoven 1 of 2 keer te draaien (voor wordt achter, achter wordt voor). Zo krijg je een egaler resultaat.
1 Verwarm de oven voor op 210˚C.
2. Rol de amandelspijs uit tot een ‘pil’ van 50 cm lang. Tip van Cees: als de amandelspijs stug is, kun je er wat losgeklopt ei door mengen om het makkelijker te kunnen uitrollen.
3. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 54×13 cm, met een dikte van 1 ½ mm. Smeer het bladerdeeg met een kwastje licht in met water.
4. Leg de amandelspijs erop en rol ze samen op. Snijd de staaf in twee stukken en plak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met eidooier. Maak om de 2 cm een inkeping in de staven. Laat ze een half uur rusten.
5. Bestrijk de staven nog eens met eidooier en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.