Bananenpannenkoekjes met bessen. Het klinkt niet alleen lekker, dat is het ook. Ideaal voor als ontbijt, een zondagse lunch of tussendoortje. En omdat er geen dierlijke eiwitten inzitten is het prima geschikt voor vegetariers en vegans. Bovendien bevatten deze pannenkoekjes geen gluten. Wat wil je nog meer? Dus ga naar de winkel, haal je boodschappen en maak dit gezonde recept!
1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
2. Pureer de havermout tot schilferig havermeel. Doe het met de pecannoten in een kom en voeg hetbakpoeder en zeezout toe.
3. Mix de geprakte bananen met de kokosmelk in de keukenmachine. Klop het mengsel door het havermoutmeel en laat het beslag kort rusten.
4. Bak de schijfjes banaan aan beide zijden in een droge koekenpan tot ze bruin en gekaramelliseerd zijn. Houd ze in de oven warm.
5. Bak in dezelfde pan de pannenkoekjes. Schep steeds een flinke eetlepel beslag in de pan. Strooi er zodra de rand goudbruin en de bovenkant met luchtbelletjes bedekt is, wat bessen over en keer de pannenkoekjes om. Bak de andere kant ook een paar minuten. Houd ze warm in de oven en herhaal met de rest.
6. Serveer royaal belegd met de schijfjes banaan, wat gehakte pecannoten, een kneepje limoensap, en wat honing.