Deze cake wordt extra lekker en smeuiig door de vulling met banaan, ahornsiroop en het gemberpoeder.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter, suiker en siroop voor de vulling. Giet in een taartvorm (Ø 23 cm) en verdeel de bananen erover.
2 Klop voor de cake de boter met de suiker tot een lichtgekleurd mengsel. Klop de eieren er afgewisseld met de bloem doorheen tot alles op is. Zeef het bakpoeder, zuiveringszout, gember- en kaneelpoeder erin en voeg wat zout toe. Meng de yoghurt, vanille en melk, en klop dit door de rest.
3 Giet het mengsel over de bananen en bak het 55 min., tot het goudbruin is en een houten prikker er schoon uit komt. Laat 5 minuten in de vorm staan en keer ‘m dan om op een bord. Serveer de cake warm.
Tip In Engeland is zuiveringszout ook wel bekend als bicarbonate of soda; dubbelkoolzure soda of baking soda. Het is te koop bij de meeste toko’s. Het blijft eeuwig goed, dus grijp nooit mis en bewaar het in je voorraadkast!