Deze grote koeken zijn gebaseerd op bananenbrood; klinkt goed, toch? Ze smaken heerlijk, vooral als je er ook nog een flinke lepel ‘nice cream’ met banaan en pindakaas op schept – jummie!
Zo maak je de koeken
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
3. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur en giet deze in een aparte middelgrote kom.
oeg de bananen toe en pureer ze. Voeg nu de ahornstroop, de vanille-essence en de pindakaas toe; roer alles goed door elkaar.
4. Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge en meng alles goed. Roer dan de chocolate chips erdoor.
5. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel in ballen en leg ze op de bakplaat; ik kwam zelf uit op 4-5 grote koeken.
6. Plet de ballen een beetje met je handen.
7. Bak de koeken circa 18 minuten, tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
Zo maak je de ‘nice cream’
1. Schil de bananen de avond van tevoren, snijd ze in stukken, stop ze in een diepvrieszakje en leg ze in de vriezer.
2. Doe ze de volgende dag in een foodprocessor of powerblender en voeg ook de andere ingrediënten toe. Pureer alles glad en romig.
3. Verdeel met een grote (ijs)lepel een of twee bolletjes ‘nice cream’ over de bananenbroodkoeken en geniet!
Niki’s tip
De ‘nice cream’ is verrukkelijk en gezond, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bolletjes vegan ijs.