Fatima El Irari won met haar boek “Uit de keuken van Fatima – elke dag anders’ de Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs in 2021. Over dit recept zegt zij: met deze wafels is het ontbijt in het weekend een feestje! Ook heel erg lekker bij de lunch of zelfs als toetje met een grote toef slagroom.
1. Roer de bloem, het zout, de kristalsuiker, vanillesuiker, het bakpoeder en de kaneel door elkaar. Zet de kom opzij.
2. Prak de rijpe bananen in een aparte kom fijn met een vork.
3. Breek de eieren erbij en mix 1 minuut met de bananen.
4. Voeg het mengsel van de droge ingrediënten en de melk toe.
5. Mix het beslag 1-2 minuten met de garde glad.
6. Vet het wafelijzer licht in met olie en verdeel er per wafel ongeveer 3 eetlepels beslag in. Bak de wafels 3-5 minuten.
7. Serveer de warme wafels met wat poedersuiker, honing en vers fruit.
Dit recept is afkomstig uit: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders, receptuur door Fatima El Irari en fotografie door Sabine Koning.