Heb jij ook al zo’n zin in zomer? Dit recept heeft een tropisch tintje om vast in de stemming te komen. De stroperige textuur van de passievruchtpuree werkt in dit brood als bindmiddel, waardoor je geen eieren nodig hebt, en de bananen geven het extra smeuïg- en zoetheid. Én helemaal vegan .
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een broodvorm van 23 x 10 centimeter met bakpapier.
2. Doe de droge ingrediënten in een grote kom of foodprocessor. Meng alles goed en zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
3. Pureer de bananen in een aparte kom en meng ze met de passievrucht. Zorg dat er geen lange strengen meer in zitten. Voeg het fruit samen met de rest van de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles tot een samenhangend beslag.
4. Verdeel het beslag over de broodvorm. Bak het brood 1 uur in de oven, of tot een satéprikker die je in het midden van het brood prikt er schoon uit komt, zonder rauw beslag (het brood is vanbinnen natuurlijk nog wel wat vochtig door het fruit). Laat het brood in de vorm afkoelen.
5. Bestrijk het brood met de yoghurt en passievruchtpulp zodra het volledig is afgekoeld. Je kunt het zonder yoghurtglazuur in een luchtdicht afgesloten bak maximaal een paar dagen op kamertemperatuur, 5 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.
Tip: Als je geen amandelen eet, kun je het amandelmeel vervangen door 125 gram patentbloem. Het brood wordt dan wel iets steviger.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.