Balsamico kip met honingsalade

Balsamico kip met honingsalade

Bereiding

De kipfilets in dit recept worden op smaak gebracht met honing en balsamico. Hierdoor krijgt het een lekkere zoete smaak en sticky textuur. Serveer met krokante aardappeltjes en een frisse salade. 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Sla de kip tot een dikte van 1,5 cm. Hak 2 tenen knoflook en doe ze in een kom met
3 eetlepels balsamicoazijn, 3 eetlepels honing en 1 eetlepel olie.

Haal de kipfilets door het mengsel en zet ze 30 min. in de koelkast. Pers de rest van de knoflook en doe deze met de wortels, tijm en 1 eetlepel olie in een braadslee. Meng alles en bak 30 min.

Druppel 10 min. voor het einde de overige honing erover. Bak de kipfilets 10 min. in een pan op middelhoog vuur; keer ze halverwege. Zet ze apart. Meng de overgebleven olie en balsamicoazijn met de mosterd tot een dressing.

Verdeel de  labladeren over een schaal, snijd de kip in repen en leg ze erop en verdeel de wortels, sinaasappels en noten erover. Druppel de dressing erover en bestrooi met kervel.

6 personen

• 2 kipfilets

• 4 tenen knoflook

• 4 el balsamicoazijn

• 4 el honing

• 60 ml olijfolie

• 300 g wortels

• 1-2 takjes tijm, blaadjes afgehaald

• 2 tl dijonmosterd

• 2 stronkjes roodlof, bladeren losgehaald

• 1 krop radicchio, bladeren losgehaald

• 2 sinaasappels, in partjes

• 50 g hazelnoten, gehakt

• handvol kervel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet