De stroperige balsamico gaat hand in hand met de zoete aardbei in dit gerecht. Serveer met yoghurtroom en meringue. Heerlijk!
1. Verwarm de oven voor op 130 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot je een egaal mengsel hebt en klop dan nog 6–7 minuten tot het schuim mooi opstijft.
2 Schep 8 hoopjes op de bakplaat en maak er krullen en pieken in met behulp van een lepel. Bak de meringues 1–1¼ uur, tot ze bros zijn, maar nog smeuïg en een tikje taai in het midden. Laat ze afkoelen.
3 Snijd de grote aardbeien in stukjes en doe dan alle aardbeien in een kom. Schep de citroenschil, balsamicoazijn en de eetlepel suiker erdoor; laat de smaken even op elkaar inwerken.
4 Doe de vanille met de slagroom in een kom. Klop de room stijf en schep dan de yoghurt erdoor. Schep op elke meringue een dot van de yoghurtroom en wat aardbeien plus siroop.
Per portie 218 kcal, 9,1 g vet (5,6 g verzadigd), 3,9 g eiwit, 29,2 g koolhydraten, 29,1 g suikers
8 personen
• 3 eiwitten
• 150 g suiker, plus 1 flinke el voor
de vruchten
• 600 g aardbeien, liefst inclusief
wat wilde aardbeitjes
• geraspte schil van 1 (biologische)
citroen
• 2 el gerijpte balsamicoazijn
• merg van 1 vanillestokje
• 150 ml slagroom
• 200 ml magere yoghurt