Dit gerechtje is licht pittig, maar tegelijkertijd zacht van smaak. Dat komt door de aubergine, die van nature een hele neutrale smaak heeft. Maar verhit je ‘m dan krijgt het een heerlijke rooksmaak. Zalig in combinatie met frisse granaatappelpitjes en romige feta!
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de blokjes aubergine in een ovenschaal om met de komijn, sumak, olie en watzout en bak ze 20 min. in de oven.
2 Schep de kruiden, feta en granaatappelpitten erdoor. Knijp het sinaasappelsap erover uit. Serveer warm.
4 personen
• 2 aubergines, in blokjes
• 2 tl komijn
• 1 tl sumak
• 2 el olijfolie
• van elk 2 el: dille en basilicum, gehakt
• 1 el gehakte munt
• pitten van ½ granaatappel
• 100 g feta, verkruimeld
• sap van 1 sinaasappel