Aubergine-hummusburger

Aubergine-hummusburger

Deze lekkere aubergineburger met hummus is té lekker om te laten staan. Een leuke vervanger van de vleesburger, en minstens net zo lekker – dan wel niet lekkerder. Proef én oordeel!

Bereiding

1. Bestrooi de aubergine met zout, laat 30 minuten staan, dep dan droog.

2. Verhit een grillpan. Meng 2 eetlepels olijfolie met oregano, paprikapoeder, zout en peper. Kwast de aubergine aan één kant hiermee in. Gril met deze kant omlaag 3 minuten; herhaal met de andere kant. Gril de overige plakken op dezelfde manier. Besprenkel met citroensap en houd ze warm.

3. Gril de broodjes, met de gesneden kant omlaag. Leg wat sla, een plak ui, aubergine, 1 eetlepel hummus en weer een plak aubergine op de onderste helft van de broodjes. Eindig met tomaat en de bovenkant van het broodje.

Meer hamburgerrecepten? Kijk hier

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals allerlei soorten noten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 2 personen

  • 4 flinke plakken (1,5 cm dik) van een aubergine
  • olijfolie
  • 1–2 tl gedroogde oregano
  • snuf gerookte-paprikapoeder
  • citroensap
  • 2 hamburgerbroodjes, doorgesneden
  • 2 slabladeren
  • 2 plakjes rode ui
  • 2 el hummus
  • 2 plakjes tomaat

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine