Arepa di Pampuna (pompoenpannenkoekjes)

Arepa di Pampuna (pompoenpannenkoekjes)

Deze heerlijke pompoenpannenkoekjes zijn ontzettend veelzijdig! Zo worden ze op Curaçao gegeten als dessert, maar ondanks de zoete smaak ook vaak als bijgerecht geserveerd.

Bereiding

1. Verhit een pan met water plus een snuf zout op hoog vuur en voeg de pompoenstukjes toe. Kook ze in 10-15 minuten zacht en gaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Doe de stukjes pompoen in een keukenmachine (of blender) en maal ze fijn.

2. Meng met een elektrische mixer de pompoenpuree, eieren, kaneel, melk, bloem, bakpoeder, suiker en eventueel de rozijnen in een kom tot een glad beslag ‒ dit moet ongeveer twee keer zo dik zijn als het beslag van Nederlandse pannenkoeken.

3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep er beslag in voor 3 pannenkoekjes ( 0 8 cm) per keer. Laat de arepa’s in 2-3 minuten per kant goudbruin worden. Serveer als dessert met wat suiker of naturel als bijgerecht bij kip en groenten.

Voor 12-14 pannenkoekjes.

  • 500 g pompoen, geschild, in stukjes


  • 2 eieren


  • 1 el kaneel


  • 200 ml melk


  • 200 g bloem


  • 1 el bakpoeder


  • 3 el fijne kristalsuiker


  • 50 g rozijnen (optioneel)


  • zonnebloemolie, om te bakken





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine