Applecrumble met amandelen & bramen

Applecrumble met amandelen & bramen

Ella Mills: ‘Toen Skye een paar weken oud was, gingen we bij mijn moeder op het platteland logeren. We namen Skye mee om bramen te plukken om deze crumble te maken. Het was een hemelse ervaring, ze vond het een fijne wandeling en wij vonden deze crumble verrukkelijk. Het is een makkelijk familierecept en de amandelen geven dit klassieke gerecht een lekkere draai.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Maak eerst de vulling door alle ingrediënten behalve de bramen 5-10 minuten in een grote steelpan op middelhoog vuur te verhitten tot de appels zacht worden. Neem de pan van het vuur en roer de bramen erdoor.

3. Meng intussen alle ingrediënten voor de topping in een grote kom.

4. Stel de crumble samen als het fruit is gekookt. Schep het fruit op de bodem van een ovenschaal (ca. 26 × 18 cm) en schep de crumbletopping erop. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en overheerlijk is.

Voor 1 grote crumble (genoeg voor 6 personen)

Voor de vulling

  • 700 g moesappels, liefst Bramley’s (ca. 6 grote), geschild en in grote stukken (ca. 3×3 cm)
  • 2 volle el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 4 el kokossuiker
  • 150 g verse of diepvriesbramen

Voor de topping

  • 140 g havervlokken
  • 150 g amandelmeel
  • 6 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 volle tl kaneel
  • 1 volle el amandelpasta

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet