Apple & crumble donuts

Apple & crumble donuts

Maak zelf de allerlekkerste zoete snacks met ‘Donuts’ van Sandra Mahut. Klassieke of gevulde donuts, met glazuur versierd of juist plain – in dit kookboek vind je allerlei heerlijke combinaties. Trakteer je vrienden op smakelijke vanilledonuts met chocoladeglazuur (áltijd goed) of verras ze met donuts met een friszure frambozenvulling. Hier geven we je het recept van de apple en crumble donuts. Ook de pindakaas met chocolade donuts zijn heerlijke. Echte aanraders!

Bereiding

DONUTS
Bereid het deeg zoals hier beschreven. Laat het rijzen en druk de lucht eruit. Steek cirkels uit het deeg en vergeet niet om in het midden een gat te maken! Frituur de donuts, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster.

CRUMBLE MAKEN
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng in een kom de bloem met de suiker en kaneel. Voeg dan de blokjes boter toe en wrijf ze met je vingers door de bloem tot je een zanderig deeg met klontjes hebt. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Haal de crumble uit de oven zodra hij goudbruin is, roer hem met een vork even door en laat afkoelen.

GLAZUUR MAKEN
Verwarm de suiker in een steelpan op middelhoog vuur om een droge karamel te krijgen. De suiker begint op te lossen, wordt vloeibaar en verandert dan in een amberkleurige vloeistof; dit duurt 3-4 minuten. Verwarm ondertussen de slagroom in een andere steelpan. Haal de steelpan van het vuur zodra de suiker karamel is geworden en voeg voorzichtig een klein beetje slagroom toe; roer alles goed door elkaar en giet beetje bij beetje de rest van
de slagroom erbij. Voeg de boter toe en roer opnieuw tot het een glad en romig glazuur is.

VULLING
Doe de appelmoes in een spuitzak. Draai de donuts om, prik met het spuitmondje vier gaatjes in elke donut en vul ze.

GLAZUREN EN GENIETEN
Doop de bovenkant van de donuts in de karamel, bestrooi ze met de crumble en laat ze op een rooster

8-10 donuts | 4 uur bereiding

Donutdeeg

  • 165 ml lauwwarme melk
  • 7 g instantgist
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 35 g zachte boter
  • 1 tl fijn zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 370 g tarwebloem
  • 1 liter frituurolie

Crumble

  • 150 g bloem
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 75 g boter, in blokjes

Glazuur

  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 200 ml verse ongeklopte
  • slagroom
  • 80 g boter (ongezouten)

Vulling

  • 200 g appelmoe

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek