Appel-kaneel-havermouttaart

Appel-kaneel-havermouttaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Klop de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren en vervolgens de droge ingrediënten er geleidelijk door.

Schil en rasp een appel; schep door het beslag. Schenk de helft ervan in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm (Ø 18 cm). Snijd de andere appel in dunne plakjes, verdeel de helft ervan over het beslag in de vorm, schep de rest van het beslag erop en verdeel daarover de rest van de appel. 

Bestrooi met de havermout. Bak de taart 45 minuten, dek hem af met alufolie en bak hem dan nog 30 minuten, tot een prikker die je erin steekt er schoon weer uitkomt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

 

• 180 g boter
• 140 g rietsuiker
• 3 eieren
• 180 g zelfrijzend bakmeel
• 2 tl bakpoeder
• 2 tl kaneel
• 2 appels
• 2 el havermout
• poedersuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine