Abrikozen plaattaart

Abrikozen plaattaart

Deze abrikozentaart is een ultieme taart voor feesten en partijen. Het voorbereiden van de taart kost letterlijk vijf minuten, dus ideaal als je weinig tijd hebt.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Rol 500 g bladerdeeg (op bakpapier) uit, creëer een rand rondom en prik er gaatjes in met een vork.

3. Meng 250 g mascarpone, wat gescheurd basilicum en de geraspte schil van een halve sinaasappel; bestrijk de bladerdeegbodem ermee. Verdeel er 10 gehalveerde en ontpitte abrikozen over.

4. Bestrooi met 2 tl rietsuiker en bak de taart 30–40 minuten, tot het deeg goudgeel is en de abrikozen zacht zijn.

Voor 8 personen:

  • 500 g bladerdeeg op rol
  • 250 g mascarpone
  • paar blaadjes basilicum
  • 1/2 sinaasappel
  • 10 abrikozen
  • 2 tl rietsuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine