Met deze feestelijke aardbeientaart vier je de lente! Het romige van de mascarpone combineert goed met de zoetzure smaak van aardbeien en de krokante taartbodem. Maak ‘m af met wat verse muntblaadjes en serveer meteen.
1 Meng voor het deeg de eerste zes ingrediënten met de deeghaak in de keukenmachine. Voeg als het mengsel op grof broodkruim lijkt de melk toe. Kneed het mengsel luchtig en kort, zodat je een deegbal krijgt. Let op dat je het deeg niet te lang kneed; anders wordt het straks taai, in plaats van bros.
2 Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.
3 Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Bekleed een taartvorm (26 cm Ø) eerst met bakpapier en daarna met het deeg. Zet de vorm 1 uur in de vriezer.
4 Verwarm de oven voor op 180˚C en bak de bodem in ca 12 minuten goudbruin en krokant.
5 Doe de mascarpone, room, vanille, suiker en vin santo in de deegkom van de keukenmachine en klop met de garde tot een glanzende, romige, licht zoete crème. Als de taartbodem helemaal is afgekoeld, kun je de crème met een spatel erin scheppen. Laat de vin santo weg als jje de taart met je kids maakt.
6 Verwarm de jam met een paar eetlepels water in een steelpannetje en bestrijk de aardbeien met deze siroop. Verdeel het fruit over de taart, bestrooi met blaadjes munt en druppel nog wat siroop erover.