Serveer bij deze aardappelkoekjes een dressing van frisse citroen, pittige mierikswortel en olijfolie. Frisse waterkers maakt het gerecht helemaal af!
1. Kook de aardappels 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze een paar minuten droog stomen.
2. Maak er een gladde puree van. Meng de ketchup, citroenrasp en mierikswortel erdoor en roer dan de waterkers en forel erdoor, zonder alles te fijn te stampen.
3. Doe de broodkruimels in een ondiepe kom. Maak van het aardappelmengsel 8-12 burgers en wentel ze gelijkmatig door de kruimels. Leg ze op een bord, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
4. Verhit in een diepe pan een 1 cm diepe laag zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 3-4 minuten per kant goudbruin.
5. Meng het citroensap met een beetje mierikswortel en de olijfolie. Schep de dressing door de waterkers en geef deze bij de aardappelkoekjes.