‘Pukka’ is het Indiase woord voor ‘de enige echte’ of ‘authentieke’, vandaar de naam van dit gerecht. Deze curry is gewoon superlekker! Zet ‘m midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er korianderblaadjes over. Wie wil er nog een tweede portie?
1. Pel de uien en knoflook, schil de gember en verwijder de zaadjes uit de paprika’s. Doe 1 ui en 1 paprika met de knoflook, gember, Spaanse peper (verwijder de zaadjes als je de curry liever een beetje mild hebt), koriandersteeltjes, honing en specerijen in een keukenmachine, verkruimel er het bouillonblokje boven en hak alles tot een fijne pasta.
2. Zet een grote braadpan met een scheutje olie op halfhoog vuur en bak de drumsticks (met of zonder vel) ongeveer 10 minuten, of tot ze rondom goudbruin zijn, draai ze af en toe om met een keukentang. Leg de pootjes op een bord maar laat de pan op het vuur staan.
3. Hak de resterende ui en paprika grof, bak ze eerst een paar minuten alleen, doe er dan de pasta bij en laat alles samen nog 5 minuten op het vuur staan. Giet er 500 ml kokend water bij. Laat de kikkererwten uitlekken en roer ze er samen met de tomatenpuree en een snufje peper en zout door. Doe er de drumsticks bij, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ze ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de saus mooi donker en dik is.
4. Doe ongeveer 15 minuten voordat de curry klaar is 1 mok rijst met een snufje zout en 2 mokken kokend water in een pan met deksel op matig vuur. Laat hem ongeveer 12 minuten zachtjes koken, of tot al het vocht geabsorbeerd is. Zet de curry midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er de korianderblaadjes over. Serveer er de partjes citroen en de luchtige rijst naast.
Dit recept is afkomstig uit bespaar met Jamie van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers)