Lamsvlees recepten

24 maart

De lente hangt in de lucht en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van lamsvlees. Er gaat niets boven dit sappige en smaakvolle vlees, en de mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft bereiding en smaakcombinaties.

Over de hele wereld heeft het lam een speciale plek in de keuken, maar het werelddeel waar ze het bereiden van lam tot een kunst hebben verheven is het Midden-Oosten. Lekker laten marineren in verschillende kruidenmengsels, van ras-el-hanout tot za’atar van komijn tot sumak. En of je het lamsvlees nou langzaam laat garen of kort en krachtig bakt: het water zal je keer op keer in je mond lopen. Hier vind je heerlijke lamsgerechten.

1  Lamschenkels met kaneel
Deze lamsschenkels prikkelen al je zintuigen: het vlees is lekker mals, heeft een prachtige kleur, is verwarmend en verspreidt een heerlijke geur door het hele huis. 

2. Lamsnek met bulgur
‘Rooster de lamsnek voor een  lekkere grillsmaak het liefst op een houtskoolbarbecue, maar heb je die niet (of is het te koud om buiten te koken), dan kun je ook een grillpan gebruiken!

3. Langzaam gegaard lamsvlees
Makkelijk, lekker en exotisch: echt iets voor een lange, luie weekendlunch of avondmaaltijd. Het vlees moet bijna uit elkaar vallen, maar de braadtijd wisselt per seizoen.

4. Sticky lamskoteletten
Ohh deze zijn zo lekker. Jamie Oliver maakt ze met slechts 5 ingredienten. Ga snel aan de slag en eten maar!

5. South african sosaties
Deze lamsspiezen van Jord Althuizen zijn het perfecte BBQ-recpt.

6. Lamsvlees met couscous
De truc is om het lamsvlees in een zeer hete pan krokant en goudbruin te bakken. De kikkererwten geven een heerlijke textuur aan de saus.

7. Gehaktbrood met spaghetti-saus
Ik bak het ‘brood’ van kliekjes en afsnijdsels varkens-, rund- en lamsvlees en serveer er spaghetti en pittige tomatensaus bij’, aldus Jamie Oliver.
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis Azie magazine