Lamsschenkels met kaneel

Lamsschenkels met kaneel

Deze lamsschenkels prikkelen al je zintuigen: het vlees is lekker mals, heeft een prachtige kleur, is verwarmend en verspreidt een heerlijke geur door het hele huis. Omdat het vlees weinig aandacht nodig heeft, is dit een ideaal gerecht voor als je gasten hebt of als je gewoon eens wat anders wilt eten in het weekend.

Bereiding

1 Maal voor de marinade de knoflook fijn in de keukenmachine samen met de gember, rozijnen, kaneel, chilipeper en koriander. Voeg dan de yoghurt toe plus een flinke snuf zout en peper, en mix nog eens kort tot alles net gemengd is.

2 Maak met een mesje inkepingen in de lamsschenkels en leg ze in een grote schaal. Wrijf het vlees in met de marinade, dek af en zet een paar uur (of liever een hele dag) in de koelkast.

3 Pel als je het vlees gaat klaarmaken de sjalotten en snijd ze fijn. Schenk een scheutje pindaolie in een grote, diepe braadpan met dikke bodem (er moeten 4 schenkels in passen) en bak de kaneel, steranijs en het laurierblaadje 1 minuut.

4 Doe de sjalotten erbij, draai het vuur laag en bak 10 minuten, tot de ui zacht en glazig is. Schep het mengsel over in een kom (laat de pan op het vuur staan) en houd zolang apart.

5 Doe wat olie in de pan waar je de sjalotten in hebt gebakken, draai het vuur naar middelhoog en braad de schenkels een voor een tot ze rondom bruin zijn ‒ bewaar de marinade die in de schaal achterblijft.

6 Doe de lamschenkels weer in de pan als je ze alle vier hebt aangebraden en voeg de sjalotten en de rest van de marinade toe. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Leg het deksel erop en laat 3 uur op laag vuur sudderen ‒ draai de schenkels af en toe om, en voeg zo nodig extra bouillon toe. Het lamsvlees moet uiteindelijk zo mals zijn dat het bijna van het bot valt.

7 Schep de lamsschenkels uit de pan en houd ze warm onder alufolie. Draai het vuur hoger en laat de saus in zo’n 10 minuten inkoken. Doe het lamsvlees weer in de pan en serveer.

— 

Dit recept komt uit het boek ‘Slow’ van Sanne van Georgina Hayden (€ 24,99, Becht).

4 personen

• 4 lamsschenkels

• 8 sjalotten

• pindaolie (of andere plantaardige olie)

• 1 kaneelstokje

• 2 steranijs

• 1 vers laurierblaadje

• 500 ml kippenbouillon, plus extra



Marinade

• 4 tenen knoflook, gepeld, grof gehakt

• stukje gemberwortel (à 4 cm), geschild, grof gehakt

• 100 g blanke rozijnen

• 1 el kaneel

• 2 rode chilipepers

• 2 tl korianderpoeder

• 200 ml yoghurt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine